Glas Javnosti

TESTO TAKOĐE MOŽE BITI POSNO: Posne mekane kiflice na vodi

Hrana
Autor: Glas javnosti

Greju dušu i telo.

Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 1 kvasac
  • 450 ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

  • Za premaz:

    • šaka susama 
    • 50 ml vode 
    • 1 kašičica brašna 
    • Priprema:

      Zagrejte rernu na 220 stepeni. Onda pomešajte so i brašno, sipajte vodu, kvasac i šećer. Od sastojaka umesite testo, pokrijte ga krpom i ostavite da se udvostruči, na toplom mestu. Premesite testo, ponovo ga pokrijte i ostavite da naraste. Zatim ga prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite na 16 delova. 

      Rukom napravite loptice pa ih uz pomoć oklagije razvucite u obliku elipse.  Zatim urolajte svaku lopticu. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. U zasebnoj posudi pomešajte brašno, vodu, i susam. Tom smesom premažite svaku kiflicu. Na kraju, pecite nekih 10 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, pa smanjite temperaturu na 200 i pecite još 10 minuta. Služite ih samostalno ili uz neki prilog po ukusu.


      Glas javnosti/ U01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR