Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Onda pomešajte so i brašno, sipajte vodu, kvasac i šećer. Od sastojaka umesite testo, pokrijte ga krpom i ostavite da se udvostruči, na toplom mestu. Premesite testo, ponovo ga pokrijte i ostavite da naraste. Zatim ga prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite na 16 delova.
Rukom napravite loptice pa ih uz pomoć oklagije razvucite u obliku elipse. Zatim urolajte svaku lopticu. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. U zasebnoj posudi pomešajte brašno, vodu, i susam. Tom smesom premažite svaku kiflicu. Na kraju, pecite nekih 10 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, pa smanjite temperaturu na 200 i pecite još 10 minuta. Služite ih samostalno ili uz neki prilog po ukusu.
Glas javnosti/ U01S