Glas Javnosti

ONA SVE MOŽE! Teleća bela čorba je VRH, ali samo zbog OVIH STVARI

Hrana
Autor: Glas javnosti

Supe i čorbe bitne su za ishranu, pogotovu u zimskim danima da vas zagreje i okrepi.

Sastojci:

400 g telećeg mesa od vrata ili buta;

1 glavica crnog luka;

1 šargarepa;

50 g celera;

1 koren peršuna;

100 ml ulja;

2 kašike brašna;

100 g kisele pavlake;

1 žumance;

1 kašičica biljnog začina;

po ukusu biber i so;

2-3 lista lovora;

malo svežeg peršuna.

Priprema: 

Meso usitniti na sitne komadiće, dinstati na vrelom ulju. Dodati iseckano povrće, crni luk, šargarepu, celer, koren peršuna. Dinstati sve zajedno desetak minuta uz neprestalno mešanje varjačom.

Zatim posoliti i pobiberiti po ukusu, začiniti kašičicom biljnog začina, dodati 2 kašike brašna i upržiti na tihoj vatri. Naliti 2 l vode i sve zajedno kuvati oko 30 minuta.

U manjoj posudi umutiti žumance sa 100 g kisele pavlake i dodati provreloj čorbi. Promešati varjačom da se izjednači i sjedini mešavina sa čorbom. Čorbicu vratiti na vatru i kuvati još 10-tak minuta, posuti seckanim svežim peršunom i lovorom, poklopiti i skloniti sa vatre.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! KAKO NAM ISPIRAJU MOZAK!

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR