Sastojci:
400 g telećeg mesa od vrata ili buta;
1 glavica crnog luka;
1 šargarepa;
50 g celera;
1 koren peršuna;
100 ml ulja;
2 kašike brašna;
100 g kisele pavlake;
1 žumance;
1 kašičica biljnog začina;
po ukusu biber i so;
2-3 lista lovora;
malo svežeg peršuna.
Priprema:
Meso usitniti na sitne komadiće, dinstati na vrelom ulju. Dodati iseckano povrće, crni luk, šargarepu, celer, koren peršuna. Dinstati sve zajedno desetak minuta uz neprestalno mešanje varjačom.
Zatim posoliti i pobiberiti po ukusu, začiniti kašičicom biljnog začina, dodati 2 kašike brašna i upržiti na tihoj vatri. Naliti 2 l vode i sve zajedno kuvati oko 30 minuta.
U manjoj posudi umutiti žumance sa 100 g kisele pavlake i dodati provreloj čorbi. Promešati varjačom da se izjednači i sjedini mešavina sa čorbom. Čorbicu vratiti na vatru i kuvati još 10-tak minuta, posuti seckanim svežim peršunom i lovorom, poklopiti i skloniti sa vatre.
BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! KAKO NAM ISPIRAJU MOZAK!