Glas Javnosti

TAJNE ISKUSNIH DOMAĆICA: Evo zašto treba da zamrznemo brašno

Hrana
Autor: Glas javnosti

Brašno je namirnica koju koristimo za pripremu mnogih jela, ali nismo uvek sigurni kako da je odlažemo. Neki brašno ostavljaju u papirnoj ambalaži i odlažu u kuhinjskom ormariću dok ga drugi ga stavljaju u neku staklenu ili limenu teglicu, te plastičnu posudu sa čvrstim poklopcem.

Brašno bi trebalo čuvati na hladnom i suvom mestu, pa, da li je kuhinjski ormar baš najbolje mesto za to?

Većina stručnjaka tvrdi da je najbolje brašno držati u zamrzivaču. Pre toga ga je potrebno prebaciti u hermetički zatvorenu posudu, jer se papirna ambalaža može pokvasiti, te se brašno može pokvariti.


I, bez brige – brašno se neće stvrdnuti u zamrzivaču, jer ne drži vlagu!

Evo koje su prednosti ovakvog skladištenja:

Pre svega, brašnu ovako produžavate rok trajanja, što je posebno važno ako za kuvanje koristite neke druge vrsta brašna pored pšeničnog, a koja često traju veoma kratko i brzo užegnu. Takođe, zamrznut brašno ne mogu da kontaminiraju različiti insketi ili gamad, koja umeju da se uvuku u papirnu kesu.


Imajte na umu da, pre nego što upotrebite brašno iz zamrzivača, uvek treba da ga neko vreme držite na sobnoj temperaturi. Dakle, izvadite ga nekoliko sati pre upotrebe iz zamrzivača.

Glas javnosti/N01S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR