Glas Javnosti

SVEŽE VOĆE I KADA IZVADITE IZ ZAMRZIVAČA : Ukus isti, postoji jedan trik i kako to uspeva

Hrana
Autor: Glas javnosti

Voće kao što su malina i kupina mnoge domaćice odlučuju da ih pripreme za zamrzavanje i koriste ih od jeseni do idućeg leta za pravljenje kolača i torti.

kako su ovi plodovi veoma osetljivi i nežni, često se događa da se pretvore u kašu kad se odlede.

Da vam se to ne bi desilo, potrebno je da ih na poseban način pripremite za zamrzavanje.


Sveže maline i kupine operite, pa ih poređajte na plastičnu tacnu i stavite u zamrzivač preko noći. Vodite računa da se plodovi ne dodiruju kako bi svaki ponaosob mogao da se zamrzne.

Sutradan izvadite plastičnu tacnu sa zamrznutim malinama i kupinama i prebacite ih u posude za jednokratnu upotrebu, u plastične flaše sa širokim otvorom ili u kese, pa ih stavite u zamrzivač piše Telegraf

Zamrznuto bobičasto voće neće se pretvoriti u kašu kad ga budete odledili, a plodovi će ostati sočni.

Na isti način možete da pripremite i borovnice i ribizle.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR