Glas Javnosti

SVA DECA VOLE DA JE JEDU NA ROĐENDANIMA: Odmah zapišite recept za GRČKU TORTU, skroz se topi u ustima

Hrana
Autor: Glas javnosti

Najbolji recept za Grčku tortu od kog ćete se raspametiti

Ова торта се гугла све у шеснаест, све домаћице желе да је направе, пун погодак за дечији рођендан јер не постоји дете које ову торту не воли.

Једноставна је за прављење, изврсног је укуса, а савршено је мекана и топи се у устима. Помало подсећа на торту москва шнит, али је доста јефтинија, и уместо воћа у њу стављамо  кекс.

Ево како се прави оригинална  Грчка торта :

Састојци:

  • пре 14 година
  • 14 касика млевених ораха (око 300 г.)
  • 14 касика млевеног плазма кекса (око 300 г.)
  • 4 касике млека
  • 28+15 касика сецера
  • 4 касике брасна
  • 1л млека
  • 500 грама маргарина или путера
  • 200 грама сецера у праху
  • 200 грама сецканих ораха
  • 100 грама сецкане млечне цоколаде
  • 200 грама изломљеног малог кекса
  • 1/2 л слатке павлаке или 3 слага

Припрема:

  1. Направити две коре овако:7 беланца умутити са 14 касика сецера, додати 7 касика млевених ораха, 7 касика млевене плазме и 2 касике млека.Пеци око 20-25 минута на 180 степени
  2. Од литар млека узети 1 дцл, остатак ставити да се кува
  3. 14 зуманаца умутити метлицом са 15 касика сецера, додати 4 касике брасна
  4. Кад провре млеко додати сједињену масу и скувати крем, добро охладити
  5. Умутити маргарин са сецером у праху и додати охладјеној маси
  6. Треба да добијете пуно глатке и ретке креме
  7. Додати креми:сецкане орасе,сецкану цоколаду и изломљен кекс
  8. Све добро сјединити
  9. Филовати корњача: кора, пола креме, кора, пола креме, слатка павлака

Послузивање:

Ако стављате слаг немојте заборавити повећати млеко које није у том случају наведено у довољним количинама у састојцима Ова торта се може филовати и на други начин:кора,цео крем,кора.

Глас јавности / Е02С




Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR