Najbolji recept za Grčku tortu od kog ćete se raspametiti
Ова торта се гугла све у шеснаест, све домаћице желе да је направе, пун погодак за дечији рођендан јер не постоји дете које ову торту не воли.
Једноставна је за прављење, изврсног је укуса, а савршено је мекана и топи се у устима. Помало подсећа на торту москва шнит, али је доста јефтинија, и уместо воћа у њу стављамо кекс.
Ево како се прави оригинална Грчка торта :
Састојци:
- пре 14 година
- 14 касика млевених ораха (око 300 г.)
- 14 касика млевеног плазма кекса (око 300 г.)
- 4 касике млека
- 28+15 касика сецера
- 4 касике брасна
- 1л млека
- 500 грама маргарина или путера
- 200 грама сецера у праху
- 200 грама сецканих ораха
- 100 грама сецкане млечне цоколаде
- 200 грама изломљеног малог кекса
- 1/2 л слатке павлаке или 3 слага
Припрема:
- Направити две коре овако:7 беланца умутити са 14 касика сецера, додати 7 касика млевених ораха, 7 касика млевене плазме и 2 касике млека.Пеци око 20-25 минута на 180 степени
- Од литар млека узети 1 дцл, остатак ставити да се кува
- 14 зуманаца умутити метлицом са 15 касика сецера, додати 4 касике брасна
- Кад провре млеко додати сједињену масу и скувати крем, добро охладити
- Умутити маргарин са сецером у праху и додати охладјеној маси
- Треба да добијете пуно глатке и ретке креме
- Додати креми:сецкане орасе,сецкану цоколаду и изломљен кекс
- Све добро сјединити
- Филовати корњача: кора, пола креме, кора, пола креме, слатка павлака
Послузивање:
Ако стављате слаг немојте заборавити повећати млеко које није у том случају наведено у довољним количинама у састојцима Ова торта се може филовати и на други начин:кора,цео крем,кора.
Глас јавности / Е02С