Sastojci su jeftini, priprema brza, a ukus fantastičan, a danas možete da pronađete recepte za ovaj slatkiš sa raznovrsnim sastojcima. Često se služi za doručak, a naš predlog je da dodate čokoladu i koru pomorandže i ne posotoji osoba koja će odbiti.
Pirinač operite pod mlazom vode, stavite u šerpu i nalijte vodom, tek toliko da ga prekrije. Kuvajte, a kada krene da vri smanjite temperaturu, pa postepeno dolivajte još 100 ml vode. Neprestano mešajte da se ne zalepi za dno šerpe i ne zagori. Kad sva voda uvri sipajte mleko, opet malo po malo i neprestano mešajte. Kako pirinač bubri, dolivajte još mleka. Kada dobijete gustu smesu, sutlijaš je gotov. Sklonite sa šporeta i dodajte istopljenu čokoladu i redanu koru pomorandže. Lepo promešajte da se sastojci sjedine, a pre nego što ga sipate u posude ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Ukrasite borovnicama.