Glas Javnosti

SUPER TRIK ZA FARBANJE JAJA U LUKOVINI! Dodajte samo jednu namirnicu i boja će biti ČAROBNA

Hrana
Autor: Glas javnosti

Bojenje jaja u lukovini je stari i proveren način da na prirodan način dobijete prelepe nijanse, ali sada postoji novi trik koji će učiniti da boja bude čarobna.

U lukovinu dodajte još samo jednu namirnicu - ako želite unikatnu nijansu, onda je ovaj trik baš za vas.

Za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od srvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak - avokado.

Za bojenje jaja ovom tehnikom biće vam potrebna lukovina od 6 glavica crvenog luka i dva avokada. Lukovinu izdvojite i stavite u dva lizta vode. Avokado očistite i koru iseckajte na sirno, pa koru pomešajte sa vodom i lukovinom. Avokado možeze iskoristiti za pripremu namaza, za tortu ili neko drugo omiljeno jelo sa ovom namirnicom.

Dodajte u vodu dve kašike sirćeta i stavite je na vatru. Dok voda ne proključa, jaja možete ukrasiti travkama na tradicionalan način. Pokvasite jaje, na njega "prilepite" travku ili cvet, pa ubacite u čarapu ili gazu.

Kada voda proključa, sklonite sa vatre, pa ubacite u nju jaja pažljivo da se skuvaju. Nakon 20-ak minuta, sklonite sa vatre i ostavite da se voda sa jajima ohladi. Nakon toga izvadite jaja pažljivo i uživajte u predvnim šarama, savetuje Sensa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od nino-nensy@gmail.com u 09.04.2022 19:47:45 h
     0 
Serem vam se na nepismenog autora teksta.

 

HOROSKOP