Glas Javnosti

ŠTA SA ORASIMA KOJI SU GORKI? Jednostavno im možete vratite lep ukus

Hrana
Autor: Glas javnosti

Orasi su čest sastojak kolača, pita i drugih slatkiša. Ali, šta da radite kada shvatite da su oni koji imate gorki?

Nema kvalitetnih kolača i torti bez oraha, ali ni zdrave grickalice. Ali može da se dogodi da orasi koje ste kupili budu gorki. Nema razloga da ih bacite. Postoje načini da izvučete gorčinu iz njih i vratite im lep ukus, pod uslovom da nisu gorki zato što su se pokvarili ili nisu dobro skladišteni.

Potopite ih u vodu

Jezgra oraha stavite u duboku posudu i sipajte u nju vodu sobne temperature da ih pokrije. Isperite ih, a zatim sipajte novu vodu. Ponovite postupak nekoliko puta. Kao rezultat, film sa oraha će biti uklonjen, a on stvara gorčinu.


Neka stoje u vrućoj vodi

Ako ne želite da ih ispirate više puta vodom, zagrejte vodu u šerpi do ključanja, sklonite sa šporeta i stavite u nju orahe. Ostavite da stoje pola sata, pa ih procedite, osušite i koristite za kolače i torte.

Zagrejte ih

Drugi način je da orahe stavite u tiganj i zagrejete ih na ringli, na tihoj vatri. Mešajte da se zagreju sa svih strana. Na ovaj način, ne samo da se uklanja sloj koji daje gorčinu, već orasi dobiju malo drugačiji ukus, još lepši za torte i kolače.


Glas javnosti/ U01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR