Jaja - Banana, tofu sir, pa čak i mleveni lan mogu poslužiti kao zamena za jaja. Jedno jaje menjaju 2 kašike mlevenog lanenog semena potopljene u tri kašike vode ili pola izgnječene banane ili četvrtina mekog tofu sira koji ste propasirali kroz blender.
Mleko - Najčešća zamena su bademovo i sojino mleko, ali možete koristiti i kokosovo. Upotrebite istu količinu kao i kravljeg mleka.
Puter - Umesto putera koristite margarin ili sos od jabuka koji može da zameni 75% putera iz recepta.
Rafinisani šećer - Vegani koriste zaslađivače na bazi biljaka, šećer od trske, a dobar izbor je javorov sirup, ali treba smanjiti količinu jer je on jako sladak, piše portal Ekapija.
Brašno - Možete samleti ovsene pahuljice, od jedne šolje dobićete nešto više od pola šolje brašna. Vegani takođe koriste nerafinisano brašno napravljeno od smeđeg pirinča ili ječma.