Glas Javnosti

BEOGRAD MEĐU TOP 5 U SVETU! Na listi najboljih našlo se i kultno skadarlijsko mesto (FOTO)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Svetski atlas hrane, „TejstAtlas“ , objavio je listu 100 najboljih tradicionalnih jela, restorana i kuhinja na svetu za 2021. godinu.

Čuveni skadarlijski restoran „Tri šešira“ se našao na visokom petom mestu najboljih tradicionalnih restorana. 

Ali krenimo sa izborom najbolje ocenjene kuhinje. 

Prvo mesto je očekivano osvojila planetarno popularna italijanska kuhinja sa prosečnom ocenom 4,78. Sledi grčka sa 4,73 i španska sa 4,58. Na četvrtom mestu je rumunska, meksička na petom, a hrvatska na šestom mestu.

Najpopularniji sajt posvećen svetskoj kuhinji „TejstAtlas“ po prvi put je nominovao 100 najboljih tradicionalnih restorana na svetu, kao i 100 najboljih lokalnih restorana.

Ove dve liste sadrže najpouzdanije i dugo vremena prepoznatljive restorane na svetu koji služe lokalna jela zasnovana na tradicionalnim receptima koji su usavršavani i dokazivani generacijama.

Liste restorana se sastavljaju na osnovu broja godina postojanja, statusa, ocene kritičara hrane i turističkih vodiča, popularnosti servinarnih jela i ocena lokalnih posetilaca,prenosi RTS.

Od restorana se na prvom mestu našao Kafe Imperial iz Praga, a među top pet je i beogradski Tri Šešira.

„Tri šešira“ je ocenjen kao jedan od najautentičnijih restorana u Beogradu koji postoji od 1864. godine, a nalazi se u srcu Skadarlije. Poznat je po dobroj usluzi i kvalitetu, prepoznatljivom ambijentu i tradicionalnoj srpskoj kuhinji, stoji u obrazloženju „TejstAtlasa“.

Od jela koja se preporučuju na spisku se našla karađorđeva šnicla, pljeskavica, sarma, ajvar, prebranac i ćevapi.
SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR