Potrebno je
½ kg sveže kobasice za pečenje/roštilj, 2 velika plava patlidžana, 150 g mocarele, 150 g kačkavalja, 100 g kukuruza šećerca, 1 veći paradajz, 3 čena belog luka, maslinovo ulje (po potrebi), so, biber, sveži bosiljak ili veza peršuna.
Priprema
Patlidžan dobro operite i obrišite pa na razmaku manjem od 1 cm pravite dublje uzdužne rezove, ali pazite da ne sečete do kraja. Posolite ga i ostavite da odstoji pola sata, a u međuvremenu napravite nadev. U dublju posudu istisnite kobasicu, tako da iz creva izađe sav sadržaj, izgnječite viljuškom pa pomešajte sa nakratko probarenim kukuruzom, izgnječenim belim lukom, izrendanim kačkavaljem, sitno isečenom mocarelom, oguljenim, sitno iseckanim i oceđenim paradajzom i biberom.
Kad patlidžan pusti tečnost, prosušite ga papirnim ubrusima, stavite u pleh, prelijte sa malo maslinovog ulja i prostor između rezova punite nadevom. Pecite na 180 stepeni dok ne porumeni pa poslužite toplo, posuto sitno seckanim bosiljkom ili peršunom.
Glas javnosti/decjisajt.rs