Glas Javnosti

Новак Ђоковић одговорио на "савете" СЕДАМ МИЛИОНА "нутрициониста" и "тренера" у Србији! "У праву сте, треба појести три вешалице за доручак..."

Tenis
Autor: Глас јавности / Ало / од 28.05.2018.

Новак каже да се осећа много боље него пре два месеца, а осврнуо се и на коментаре фанова који кажу да је исхрана крива што више није светски број један

Ролан Гарос ће показати колико је шампион спреман. Ту је пре две године ставио тачку на серију ванпланетарних успеха. Новак Ђоковић данас против Бразилца Силве (132), баш из Булоњске шуме, креће у нови поход на врх, а уочи старта на другом гренд слему каже да се добро осећа.

- Добро сам. Спремам се. А да ли сам спреман или не, то ће се видети на турниру. Немам пасуљ да бих могу да га окренем и видим шта ће да се догоди. Оно што осећам је захвалност, Богу, животу и докторском тиму што сам у стању да сада играм без бола - каже Ђоковић за Новости.

Славни српски тенисер се нада да му повреда неће задати проблеме.

- Надам се да сам на дуже стазе успео да решим тај проблем који ме је много мучио последњих годину и по. Све је још поприлично свеже. Кажу да таква врста ожиљка може да боли шест месеци. Ван терена то осећам сваког дана, али на терену, засад, немам болове. Понекад, мало, али све је то подношљиво. У мечевима, када се се загрејем, све је у реду. Поготово сад, у Мадриду и Риму, где је све било одлично, што ме радује. То ми дозвољава да се усредсредим на оно што је најбитније, а то је изградња самоуверености на терену. А она долази временом, стрпљењем. Научио сам то у последњих пет-шест месеци. Морам да верујем у тај процес - каже Ђоковић и додаје да је био доста нестрпљив да се врати на терен.

- Узео сам сам шест месеци паузе да бих прошле године залечио повреду. Речено ми је да не морам да идем на операцију лакта, коју сам гледао да заобиђем. Почео сам да тренирам у новембру прошле године за нову сезону, и бол се опет вратио. Морам да признам да сам био фрустиран због тога. Хтео сам да играм, бол сам уз помоћ одређених терапија успео да елиминишем на неко време, али се током турнира у Аустралији вратио. Био је то доста незгодан период. Физички, али и психички и емотивно, све је то некако требало поднети и издржати, а највише прихватити. После операције, нико ми није препоручио да идем у Индијан Велс. Одлучио сам на своју руку, јер сам веровао да могу, да сам спреман, али сам био далеко од спремног. Из ове перспективе, погрешио сам. Али, грешке су саставни део живота - каже славни тенисер и додаје да је физички много боље него што је био пре два месеца.

Извор: Википедија

Ђоковић додаје и да и даље има амбицију да буде број један.

- Да не желим да будем број један и да освајам велике турнире, не бих професионално играо тенис! Освојио сам 12 гренд слемова у свом животу, 30 мастерса и не знам колико турнира до сада. После свега, нити знам, нити желим да дођем на турнир само да бих учествовао - каже Ђоковић.

Ипак, не зна када би велики камбек могао да се догоди.

- Лепо би било када би неко могао да отвори карте и да ми каже када ће то бити! Неке стваре у животу не могу да се знају. Човек не може да прескаче степенице. То је велика лекција коју сам научио. Верујем да је многим спортистима та лекција потребна. У данашњем спорту, због медицине која је фокусирана на краткорочна решења, видим колико се, у ствари, спортисти не брину о себи, него траже само брзоплети излаз у виду ињекције, пилуле или операције који ће што пре да им дозволе да се врате у такмичарски циклус - истиче славни тенисер за "Новости".

Ђоковић је свестан да и публика једва чека његов камбек и редовно му деле савете на друштвеним мрежама.

- Развој критичког мишљења је основ развоја људског бића, образовања и карактерних особина! Подржавам да свако има своје критичко мишљење и поштујем слободу да каже, напише и изрази се на начин на који жели. То ме, међутим, апсолутно не дотиче, јер сам се, већ две године, потпуно издвојио из праћења коментара, негде после освајања Ролан Гароса. Прате то људи који раде са мном и преносе ми само оно што се континуирано дешава.

А онда је прокоментарисао и оно што људи причају да је исхрана крива за његов пад.

- Ма, у праву су људи. Треба појести за доручак три пуњене вешалице, за ручак кобасице, а онда да са телетином све запечати пред спавање, да буде лако у стомаку. И онда си супер спреман да изађеш на терен!

Он је открио да му највећа енергија долази из главе, срца и душе.

- Главни извор енергије црпим из мотивације и страсти. Подршка породице ми је веома важна, јер би ми без ње било веома тешко да се бавим овим спортом и остварим то што сам постигао. Највећу енергију црпим из љубави ближњих, среће и радости коју ми пружају - каже Ђоковић

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR