Ova Jednostavna i jeftina čorba je toliko ukusna da je bez problema jedu i oni koji ne vole dulek.
Evo sjajnog i jednostavnog recepta kada vam zafali ideja za ručak.
Sastojci:
Komad bundeve srednje velicine oko 300g
Manj glavica crnog luka
Dva čena belog luka
Dve šargarepe
So i biber I suvi začin po ukusu, Ulje,
Priprema:
Najpre očistite bundevu od semenki, isecite je na komade obarite nekih 15 minuta.
U međuvremenu, u šerpu sipajte malo ulja pa propržite crni luk, zatim dodajte beli luk i i šargarepu iseckanu na kolutiće ili kockice. Obarenu bundevu ispasirajte viljuškom, a vodu u kojo se kuvala nalite preko proprženih sastojaka. Dodajte soli i bibera I suvaog začina po ukusu. Ako je potrabno nalijte još vode tako da ne bude previše retka i kuvajte još oko desetak minuta u polupoklopljenoj šerpi.
Sklonite čorbu sa šporeta i servirajte sa malo pavlake. Čorbu poslužite toplu.
(Glas javnosti)