Glas Javnosti

SPAS U HLADAN ZIMSKI ČAS: Jednostavna i jeftina krem-čorba od bundeve koju ćete voleti

Hrana
Autor: Glas javnosti

U ove hladne zimske dane bundeva se preporučuje na sve moguće načine, pečena, u piti ili u mleku, a najbolji način da se okrepite je tanjir tople čorbe.  

Ova Jednostavna i jeftina čorba je toliko ukusna da je bez problema jedu i oni koji ne vole dulek.

Evo sjajnog i jednostavnog recepta kada vam zafali ideja za ručak.

Sastojci:

Komad bundeve srednje velicine oko 300g

Manj glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Dve šargarepe

So i biber I suvi začin po ukusu, Ulje,

Priprema:

Najpre očistite bundevu od semenki, isecite je na komade obarite nekih 15 minuta.

U međuvremenu, u šerpu sipajte malo ulja pa propržite crni luk, zatim dodajte beli luk i i šargarepu iseckanu na kolutiće ili kockice. Obarenu bundevu ispasirajte viljuškom, a vodu u kojo se kuvala nalite preko proprženih sastojaka.  Dodajte soli i bibera I suvaog začina po ukusu. Ako je potrabno nalijte još vode tako da ne bude previše retka i kuvajte još oko desetak minuta u polupoklopljenoj šerpi.

Sklonite čorbu sa šporeta i servirajte sa malo pavlake. Čorbu poslužite toplu.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR