Glas Javnosti

ŠPANSKO JELO ZA TILI ČAS: Recept za ćurose

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ćurosi su među omiljenim slatkišima Španaca, jedu ih za doručak uz šolju kafe, ali i tokom dana, uglavnom posute šećerom.

Sastojci:

– 500 ml vode


– 125 g maskaca

– 2 kašike šećera

– malo soli

– 450 g brašna

– 3 jaja

– šećer u prahu

– vanil šećer

Pripreme:

U posudu sipati vodu, maslac, šećer, so, i mešati sve dok ne proključa.

Nakon toga smesu skloniti sa šporeta i polako dodavati brašno uz stalno mešanje. Mešajte drvenom kašikom dok se ne razbiju grudvice brašna, smesa ujednači i ne počne da se odvaja od posude.

Kada se smesa malo ohladi, dodati jaja, jedno po jedno.

Zatim stavite testo u staklenu posudu, prekrijte providnom folijom, pa staviti u frižider na 30 minuta.


Uzeti špric za kolače (ćurosi podsećaju na tanke dugačke tulumbe), pravite štapiće i direktno ih stavljajte da se prže u vrelom ulju.

Kad postanu zlatno žuti, izvaditi ih i slagati na papirni ubrus, kako bi se ocedio višak masnoće.

Ćurose posuti šećerom u prahu, vanilin-šećerom ili u posebnu staklenu činiju sipati otopljenu čokoladu za umakanje.

Ova količina je dovoljna da se naprave ćurosi za 4-5 osoba.

Prijatno!


Glas javnosti/ N01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR