Fadž je poznati, sočan slatkiš koji podseća na karamele a mi vam donosimo savremeni recept za ovaj dezert.
Ovog puta u glavnoj ulozi je čokolada, a po želji fadž možete obogatiti sastojcima po želji - orašastim plodovima, žele bombonama, suvim voćem ili prelivom od karamela.
Fadž se priprema veoma lako i bez muke i truda, a predstavlja sjajno, sočno posluženje koje se topi u ustima. Imajte na umu da u frižideru u zatvorenoj posudi može da stoji i sedam dana.
Potrebni sastojci:
200 g iseckane crne čokolade
Konzerva kondenzovanog mleka (400 g)
50 g maslaca
1 žličica ekstrakta vanile
Priprema:
Manji pravougani pleh (20x20cm) obložite pek-papirom.
U posudi pomešajte kondezovano mleko, maslac i iseckanu čokoladu, pa smesu otopite na pari uz stalno mešanje. Krajnja smesa bi trebalo da bude kompaktna i glatka.
Kad sklonite sa pare, dodajte aromu vanile, a po želji dodajte i 50 grama iseckanih oraha, lešnika ili badema.
Smesu izlijte u pripremljen pleh, ravnomerno je rasporedite i zagladite.
Ostavite u frižideru bar dva do tri sata, a potom kolač iseckajte na kocke. Prijatno!
(Glas javnosti)