Glas Javnosti

Slatko od jagoda kako su pravile naše bake: Ne morate biti iskusni u kuhinji da bi ste napravili ovu poslasticu

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ljubitelji jagoda bi rekli da sezona ove slasne crvene voćke prođe za tren oka. Činjenica je da kratko traje, a da ih mnogi obožavaju. Iz tog razloga mnogi pokušavaju da sačuvaju jagodu za naredne mesece, ali u nešto drugačijoj formi: kao slatko ili džem.

Slatko od jagoda se prema ovom receptu priprema veoma jednostavno, pa nema bojazni da vam neće uspeti.

Sastojci:


- Kilogram jagoda
- Kilogram šećera

Jagode operite, skinite im peteljke i prosušite ih kuhinjskim ubrusom.

Voće stavite u šerpu, pospite kristal šećerom i pokrijte suvom krpom. Ostavite da odstoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a može i preko noći.

Stavite da se kuva, pa kada provri, smanjite temepraturu i kuvajte oko 40 minuta.

U toku kuvanja slatko nemojte mešati, ali povremeno kašikom skinite penu sa površine.

Skuvano slatko pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite dok se u potpunosti ne ohladi. Potom ga stavite u sterilisane tegle i čuvajte na tamnom i hladnom mestu do upotrebe. 

Kada jednom otvorite teglu, slatko čuvajte u frižideru. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR