Njihova priprema je veoma jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da umesite testo. Kada oblikujete štapiće kratko ih pecite, a onda ih premažite neodoljivim slanim prelivom. Ovo mekano pecivo će vas oduševiti.
Priprema:
U posudi pomešajte toplo mleko, šećer i kvasac. ostavite da se aktivira, pa dodajte ulje, jogurt, so i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje pola sata. Zatim podelite testo na 9 delova i oblikujte loptice. Ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje još 10 minuta. Malo rukama raširite lopticu testa, pa urolajte, da napravite tanku i dužu zmijicu. Poređajte na pleh obložen pek papirom i ostavite da odstoje još 20 minuta, pokriveni. Zatim ih premažite vodom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Pomešajte so, vodu i brašno, tako da nema grudvica. Premažite slance i vratite u rernu na još 10 minuta, ali povećajte temepraturu
Glas javnosti/Stvar ukusa