Između se ukrašava svežim voćem i predivnim domaćim džemom. Sladoled torta je super ledena poslastica koja će vas osvežiti i za koju će svi tražiti parče više.
Priprema:
U šerpi pomešajte maline, šećer i limunov sok i kuvajte dok ne proključa, pa ostavite još 15 minuta da se kuva, dok se smesa ne zgusne. Procedite džem kroz sito i ostavite da se potpuno ohladi. U blenderu pomešajte bademe, urme bez koštica, kakao, kokos i so, pa dobro izblendirajte. Dodajte vodu i ekstrakt badema i dobro izblendirajte. Kalup obložite pek papirom, pa sipajte smesu i dobro utisnite.Umutite slatku pavlaku i kondenzovano mleko, pa dodajte ekstrakt badema.Sipajte preko keksa i stavite u zamrzivač da se stegne.Zatim poređajte sveže maline i posla smese sa džemom preko.Umutite slatku pavlaku, kondenzovano mleko, preostali džem od malina i crvenu boju za hranu, pa sipajte preko. Ostavite u zamrzivaču da se stegne.
Glas javnosti/M01S