Italijanske domaćice su osmislile recept za pastu koja je i ukusna, ali i izgleda savršeno. Brzo se sprema, a kombinacija maslina, čeri paradajza, inćuna i belog vina je prosto neodovljiva
Stavite špagete da se kuvaju. U tiganju na malo ulja propržite mleveni beli luk i tucanu papriku okod 30 sekundi. Zatim dodajte paradajz pasu i proemšajte. Nakon par minuta dodajte belo vino, inćune, kapar i seckane masline promešajte. Kada krene da ključa dodajte nekoliko kutlača vrele vode u kojoj su se kuvali špageti. Nakon toga dodajte i paradajz koji se prepolovili. Ostavite još 3 minuta da se krčka. Ocedite špagete i dodajte u tiganj, pa promešajte. Ugasite šporet, pa pospite parmezanom, promešajte i ponovo pospite parmezanom. Ako deluje suvo dodajte još malo vode u kojoj se kuvala testenina.