Glas Javnosti

SEMENKE OD LUBENICE SVI BACAMO A VEOMA SU KORISNE: Razbijaju kamen u bubregu!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Leto je vreme kada lubenice predstavljaju idealni izvor osveženja od vrućina. Svi ih volimo a takođe svi bacamo semenke dok ih jedemo. Stručnjaci kažu da je to pogrešno!

Koliko god smatrali da vam one nisu potrebne i da ničemu ne služe, i te kako možete da ih upotrebite.

Seme lubenice je bogato proteinima, vitaminom B, magnezijumom, monozasićenim i polizasićenim mastima.

Zbog toliko prednosti, savet je da ih jedete zajedno sa lubenicom.

Osim toga, seme lubenice treba da koristite jer su one prirodni laksativ, zbog čega utiču na prirodno čišćenje organizma. U tom slučaju možete da osušite koštice i da od njih skuvate čaj koji pomaže kod zatvora. Koštice lubenice se koriste i za lečenje crevnih parazita.

Seme lubenice je dobro i za čišćenje bubrega i razbijanje kamena u bubregu. Koštice lubenice imaju diuretsko dejstvo, pročišćavaju organizam, eleminišu nataložene toksine i poboljšavaju rad bubrega. Mogu eliminisati materije koje se talože u bubrezima, formirajući kamen ili pesak.

U košticama lubenice prisutni su antioksidansi, koji blagotvorno utiču na krvne sudove, šire ih, pa su idealne za osobe koje pate od visokog krvnog pritiska ili angine pektoris. Takođe, korisne su za jačanje srčanog mišića, zbog čega povoljno utiču na celokupno kardiovaskularno zdravlje.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR