Sastojci za karamel preliv:
- 100 g šećera
- 100 ml slatke pavlake
- 80 g putera
- prstohvat soli
Priprema kolača :
Razdvojte belanca od žumanca, pa belanca umitite čvrsto u sneg sa malo soli. Dodajte vanilin i običan šećer uz konstantno mešanje.
Kada dobijete smesu čvrstu poput šlaga, dodajte jedno po jedno žumance, prašak za pecivo, brašno i griz, pa sve zajedno umutite.
Pleh obložite pek-papirom i smesu izručite u njega.
Pecite na 220 stepeni oko 30 minuta.
Kada je gotovo, testo izvrnite na čistu suvu krpu, pa ga izbockajte čačkalicom.
U veliku šerpu sipajte 300 mililitara mleka i njemu dodajte mleko u prahu i slatku pavlaku, pa sve dobro umitite piše Telegraf
Sipajte dobijenu tečnost u pleh i pažljivo vratite kolač preko. Čačkalicom ponovo izbockajte kolač, a onda 200 mililitara mleka prelijte preko kolača.
Kada površina kolača upije mleko, premažite ga karamel prelivom.
Zagrejte dublju šerpu na srednjoj temperaturi i dodajte šećer, pa mešajte dok se šećer ne rastopi. U drugoj šerpici zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa je sklonite sa strane.
Kada se šećer otopi, sklonite šerpu sa vatre i ulijte zagrejanu slatku pavlaku u tankom mlazu, sve vreme muteći žicom. Onda dodajte puter i prstohvat soli, sve dobro izmešajte, pa prelijte preko kolača.
Tri leće ostavite nekoliko sati u frižideru.