Glas Javnosti

SAVRŠENI RECEPT ZA HLEB OD TIKVICA : Da, moguće je i veoma ukusan!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Za sve one koji paze na liniju, a vole da jedu hleb, preporuka je da isprobaju ovaj sa tikvicama.

  • Sastojci:
  • 350-400 g brašna
  • 20 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 150 ml tople vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • šaka ovsenih pahuljica 
  • 200 g tikvica
  • 1 jaje


Priprema:
Tikvice isecite na kolutove, posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Dobro ih obrišite ubrusom, pa stavite u blender sa jajetom. Dobro izblendirajte, a u drugoj posudi pomešajte mlaku vodu, kvasac i šećer. Ostavite da se aktivira nekih 10 minuta, pa dodajte prosejano brašno, so, izblendirane ovsene pahuljice, a onda dodajte i smesu sa tikvicama i jajetom. Umesite lepljivo testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe. Premesite, pa opet pokrijte i ostavite još malo da nadođe. Stavite u nauljenu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C  oko 30-35 minuta. Hleb izvadite iz tepsije, pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR