Glas Javnosti

Savršena ŠVARCALD torta! Neodoljivi spoj višanja, krema i kakaa

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ukoliko ste je probali i sviđa vam se ukus, sigurno niste znali koliko je lako napraviti je.

Predstavljamo vam recept za jednu od najraskošnijih i veoma poznatih torti, a reč je o "Švarcvald torti" koja je savršeni spoj kakaa, višanja i kremastog fila.

Sigurno će biti dominantna na svakoj slavskoj trpezi. Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se priprema. 

Biskvit sastojci:

   7 jaja
   10 kašika šećera
   2 kesice vanil šećera
   4 kašike ulja
   8 kašika soka od višnje
   10 kašika brašna
   3 kašike kakaoa
   1/2 praška za pecivo

Peći u zagrejanoj rerni na 180c./25min.

Fil od višnje, sastojci:

   800 g očišćenih višanja
   10 kašika šećera
   1 puding od jagode ili 4 kašike gustina
   500 ml slatke pavlake
   250 ml slatke pavlake za dekoraciju


Foto: Instagram

Biskvit:

Sedam belanaca umutnite bez šećera. U umućena belanca dodate punih 10 kašika šećera, 2 kesice vanilin šećera i nastavite sa mućenjem, zatim dodajete 7 žumanaca i nastavljate da mutite. Dodajte 4 kašike ulja i 8 kašika soka od višnje, 8 kašika brašna, 3 kašike kakaa u prahu koje dodajete postepeno i mutite mikserom. Na kraju dodajete pola kesice praška za pecivo i mutite kratko.

Da bi biskvitno testo bilo pravilnog oblika pecite ga u kalupu. Pecite testo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 do maksimalno 25 minta.

Ispečeni biskvit izvadite iz kalupa, a zatim ga secite horizontalno tako da dobijete 3 korice.


Fil 1:

U šerpu stavite 800 grama očišećnih višanja i 10 kašika šećera. Pustite da se višnje ukuvaju. U jednu činiju stavite puding od jagode, sok od višnje i možete dodati i malo gustina. Puding dodajte u višnje koje se kuvaju i kuvajte fil dok ne postane čvršći.

Fil rasporedite jednako na sve tri korice i tako ga ostavite da se ohladi.

Fil 2:

Umutite pola litre slatke pavlake.

Vratite prvu koru na koju ste naneli fil od višanja u kalup i premažite ga slatkom pavlakom. Isto to uradite sa drugom i trećom korom.

Ostavite tortu u frižider da prenoći i dekorišite je po ukusu.

Glas javnosti /S05S 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR