Ova krem čorba od tikvica može biti odličan početak obroka, ali i lagana večera puna vitamina i ukusa.
Ova krem čorba od tikvica može biti odličan početak obroka, ali i lagana večera puna vitamina i ukusa.
Idealna je za leto jer je lagana, a prednost je što je možete jesti hladnu, piše gastro.24sata.hr.
400 gr tikvica
200 ml mleka
1 kašika putera
1 kašika brašna
1 kašika svežeg peršunovog lišća
80 gr kisele pavlaka
800 ml vode
so
sveže mleveni crni biber
Očišćene i isečene tikvice stavite u šerpu, prelijte sa 700 ml vode i ostavite da se krčka oko 10 minuta.
Dodajte mleko i puter i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.
Zatim sklonite sa vatre i izblendajte štapnim mikserom. Pomešajte brašno sa preostalih 100 ml vode i dodajte u supu.
Začinite po ukusu, dodajte pavlaku i kuvajte još pet minuta. Sklonite sa šporeta, dodajte seckani peršun i poslužite sa kockicama tosta.
Prijatno!