Dajemo vam nekoliko saveta kako da vaš roštilj bude savršen.
Kako se hrana priprema napolju, na toplom, stručnjaci su upozorili na znake koji ukazuju da meso nije ispravno za upotrebu.
Nedavno je i nutricionistkinja objasnila i koja količina ove vrste specijaliteta se smatra preteranom, odnosno koliko mesa pripremljenog na ovaj način je dozvoljeno uneti.
A sada su kuvari otkrili još jedan trik. Često se dešava i najveštijim roštilj-majstorima meso zagori. nekad je jednostavno vatra rasplamsa, čak i kada nema vetra, pa meso brzo zagori i pocrni, a evo šta je potrebno da uradite kako biste izbegli ovu situaciju. Rešenje je vrlo jednostavno.
- Da se ugalj ne bi zapalio i ražnjići i ćevapi zgoreli, treba ih poslagati 'gusto', odnosno da budu pribijeni jedan uz drugi. Ako ostavite velike praznine između, tada će previše kiseonika doći do uglja. što će uzrokovati da se vatra rasplamsa. Na taj način se meso neće dobro ispečeno i termički obrađeno, već će samo zagoreti po površini - objasnio je šef restorana "Goodman", prenosi ,,MONDO''.
(Glas javnosti)