Glas Javnosti

SAVRŠEN OBROK ZA RUČAK : Za ljubitelje pečuraka ovaj recept je pun pogodak

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ljubitelji pečuraka i palete mogu da uživaju u ovom eksperimentu ukusa. Ova kombinacija dva savršena sastojka su izbor koji vam daje snagu i bolje zdravlje tokom letnjih dana.

Ove sastojke imaju domaćice u svojoj kuhinji a svakako začini su tu da stvore najbolji mogući ručak za celu porodicu.

Sastojci :  

  • 250 g svežih šampinjona (ili drugih pečuraka koje su vam omiljene)
  • 200 g šitaki pečuraka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike putera
  • 2 srednja crna luka
  • majčina dušica
  • vlašac
  • peršun
  • biber
  • so
  • pola šolje vode 
  • pola šolje slatke pavlake
  • 1 pakovanje palente od 500 g
  • 800 ml vode
  • 200 ml mleka
  • kašičica soli
  • šolja izrendanog parmezana

Priprema : 

U plitkoj šerpi na zagrejanom maslinovom ulju i puteru dinstajte crni luk, vlašac, kao i  začinsko bilje kako bi pustilo svoje arome. Nakon pet minuta ubacite iseckane pečurke (sečene na krupne ili srednje kocke) i dinstajte ih dok ne počnu da ispuštaju vodu. Dodajte lagano so i biber, zatim slatku pavlaku i vodu. Ubrzo će se sve zajedno divno ukrčkati i izuzetno zamirisati.


U drugoj šerpi zagrejte vodu, mleko, slatku pavlaku i to sve posolite. Kada počne da ključa, smanjite vatru i lagano počnite da dodajete palentu uz neprekidno mešanje dok smesa ne postane gusta. Tada skinite sa vatre i odozgo pospite izrendanim parmezanom piše Telegraf

Možete odmah servirati jer se jede dok je toplo: u dublju činiju prvo sipajte palentu, pa preko nje dinstane pečurke sa sosom, pospite još malo začinskim zelenim biljem i uživajte u harmoniji mirisa i ukusa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR