Ove sastojke imaju domaćice u svojoj kuhinji a svakako začini su tu da stvore najbolji mogući ručak za celu porodicu.
Sastojci :
Priprema :
U plitkoj šerpi na zagrejanom maslinovom ulju i puteru dinstajte crni luk, vlašac, kao i začinsko bilje kako bi pustilo svoje arome. Nakon pet minuta ubacite iseckane pečurke (sečene na krupne ili srednje kocke) i dinstajte ih dok ne počnu da ispuštaju vodu. Dodajte lagano so i biber, zatim slatku pavlaku i vodu. Ubrzo će se sve zajedno divno ukrčkati i izuzetno zamirisati.
U drugoj šerpi zagrejte vodu, mleko, slatku pavlaku i to sve posolite. Kada počne da ključa, smanjite vatru i lagano počnite da dodajete palentu uz neprekidno mešanje dok smesa ne postane gusta. Tada skinite sa vatre i odozgo pospite izrendanim parmezanom piše Telegraf
Možete odmah servirati jer se jede dok je toplo: u dublju činiju prvo sipajte palentu, pa preko nje dinstane pečurke sa sosom, pospite još malo začinskim zelenim biljem i uživajte u harmoniji mirisa i ukusa.