Glas Javnosti

SATARAŠ KAKAV NISTE PROBALI DO SADA : Recept koji osvaja

Hrana
Autor: Glas javnosti

U letnjem periodu kada su velike vrućine povrće je jedini spas da ostanete zdravi i siti.Sataraš kao jedan od ručkova koji vam može pomoći da se oslobodite viška kilograma ali i da vam se sačuva imunitet

Spremite sataraš na dva načina. Ovo su fenomenalni recepti, šerpe će vam ostati prazne.

Prvi recept :

Sastojci: pola kilograma paprike, pola kilograma paradajza, dve veće glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 2 jaja, veza peršuna, so i biber i začin po ukusu.
Priprema: Izdinsta se luk na malo ulja, zatim se doda beli luk i paprika pa onda i paradajz. Kada sve bude skoro gotovo dodaju se jaja i začini.

Uz ovakav bećarac obavezno se jede beli sir i palenta.

Priprema: Izdinsta se luk na malo ulja, zatim se doda beli luk i paprika pa onda i paradajz. Kada sve bude skoro gotovo dodaju se jaja i začini.

Uz ovakav bećarac obavezno se jede beli sir i palenta piše Espreso


Recept dva : 

Sastojci: 3 veće glavice crnog luka, 1/2 kg paprika, 1 kg paradajza, 1 veći patlidžan, 2 šake pirinča, so i biber, i origano, ulje.

Priprema: Na ulju se izdinsta luk, pa se doda paprika. Kada paparika omekša dodaje se patlidžan oljušten i isečen na kockice, zatim se nakon 5 minuta dodaje paradajz sečen na kockice.

Sve se dinsta 20ak minuta a onda se u smesu dodaje opran pirinač. Smanji se temperatura na minimum pa se ostavi sataraš da se krčka još jedno 5 minuta, ali poklopljen.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR