Priprema:
Uklonite tvrdi srednji deo glavice kupusa, pa tako ubacite u lonac ključale vode. Kada počne da se okreće na drugu stranu, kuvajte još 3-4 minuta, pa odvojte listove. U međuvremenu iseckajte crni luk, beli luk, peršun, paradajz, papriku, pa sve zajedno ubacite u meso. Dodajte pirinač, tucanu papriku, kim, paradajz pire, so, maslinovo ulje, pa dobro promešajte meso i začine. Uklonite središnji tvrdi deo i presecite svaki list na pola. Na svaku polovinu lista stavite po dužini fil i urolajte. Ređajte u tepsiju koju ste nauljili, od kraja ka sredini. U otopljen puter dodajte paradajz pire, so i vodu na kraju. Prokuvajte dok se sastojci ne sjedine, pa prelijte sarmice. Pokrijte pleh mokrim pek papirom i pecite na 190°C oko 40 minuta.
Glas javnosti/M01S