Sastojci:
– 8 krompira
– 200 g šampinjona
– 1 glavica luka
– 100 g kačkavalja
– peršun
– beli luk
– so, biber
– 1 kašičica suvog biljnog začina
– bešamel sos
Priprema:
Izaberite krompire jednake veličine, oljuštite ih i na pola skuvajte.
Kad su do pola kuvani presecite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu koju ćete kasnije puniti smesom od pečuraka.
Luk sitno isecite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti, pa dodajte seckane pečurke i dinstajte dok ne budu gotove, piše N1.
Posebno napravite bešamel sos na načina na koji ga inače pravite (maslac, brašno, mleko).
U još topli bešamel sos dodajte rendani kačkavalj, dinstane pečurke so, biber, peršun i beli luk u količinama po želji, pa dodajte kašičicu suvog biljnog začina.
Tom smesom punite izdubljene krompire, slažite ih u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, tek toliko da dobiju lepu boju.
Prijatno!