Glas Javnosti

RUČAK ZA LJUBITELJE POSNE HRANE : Sarme sa pečurkama, ukus koji osvaja

Hrana
Autor: Glas javnosti

Tradicionalno jelo koje se obično jede zimi. Sva jela od kiselog kupusa su omiljena među Srbima, a sarma je samo jedna od tih jela.

Kako je u toku Uskršnji post možete da ih jedete bez griže savesti ako mleveno meso zamenite pečurkama i prazilukom. Posne sarme mogu da se pune različitim namirnicama, ali kombinacija pečuraka i praziluka je dobitna.

Sastojci:

3 praziluka

450 g pečuraka

100 g pirinča

1 kašičica slatke paprike

kiseli kupus


Priprema:

Propržite seckani praziluk, pa kada omekša dodajte i seckane pečurke. Pred kraj dodajte i opran pirinač i posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Dobro promešajte, pa stavite kašiku smese na oprani list kiselog kupusa i urolajte. Tako uradite dok ne utrošite sve sastojke i poređajte u šerpu. Sipajte vodu da sarma ogrezne, pa prelijte uljem. Kuvajte na tihoj vatri dok ne budu gotove. Ako volite zapečene, nakon kuvanja ih poređajte u pleh i pecite nekih 10-15 minuta na 180°C piše Objektiv

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR