Glas Javnosti

RUČAK NA DOMAĆINSKI NAČIN : Punjene paprike kakve svi vole

Hrana
Autor: Glas javnosti

Paprike svi vole da jedu u različitim kombinacijama, od pečenih, kuvanih do sirove u salati. Samo kada se prisetite posete kod svojih baka koje su ih pripremale na domaćinski način, znate da je taj recept pun pogodak

Paprike i sastojci  : 

  • 8 paprika (babura ili šilja crvene boje)
  • 500 g sira po izboru (feta, mladi, tvrđi, krem sir...)
  • 300 g slanine po izboru
  • tri jajeta
  • griz
  • biber, so
  • 150 g kačkavalja (po želji za kraj)
  • začinsko bilje (origano, peršun, vlašac)
  • 3 čena belog luka

Priprema : 

Pomešajte sir i tri umućena jajeta, u to dodajte biber po ukusu (npr. jednu ravnu kašičicu), zatim od dve do tri kašike griza, začinsko bilje.

Slaninicu iseckajte na sitne kockice, propržite je u tiganju i pri kraju prženja stavite sitno iskeckan beli luk da pusti kratko svoj ukus, pa sve to dodajete smesi sa sirom.

U svaku očišćenu papriku stavite po kašiku i po fila, zavisno od veličine paprike može i više.

Kad ih poređate u pleh, paprike polijte uljem. Pecite na 220 stepeni oko pola sata, ali ne više od 40 minuta. Pred kraj pečenja na svaku papriku pospite rendanog kačkavlja i ostavite da se istopi na paprikama.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR