Sastojci :
Paradajz sos
Punjenje
Počnite sa pripremom paradajz sosa. Zagrejte ulje u velikom plitkom tiganju na laganoj-srednjoj vatri. Propržite luk pet minuta dok ne omekša, a zatim umešajte i beli luk. Pojačajte vatru, dodajte vino i kuvajte dva minuta da malo uvri.
Smanjite vatru na srednju temperaturu i dodajte paradajz sok, paradajz pire, so, biber i šećer, kao bosiljak. Kuvajte sve 20 minuta.
U međuvremenu spanać stavite u cediljku i prelijte šerpom ključale vode, pa ga ostavite da se ocedi i ohladi pet minuta. Stavite spanać u čistu krpu i iscedite što je više moguće, a zatim ga sitno iseckajte. Stavite krem sir, beli luk i limunov sok i koricu u malu činiju i pomešajte sa bosiljkom. Začinite prema ukusu.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Položite listove lazanje na dasku za sečenje i ravnomerno rasporedite po dve kašike sirne mešavine na svaki list, a zatim pospite preko 1/6 spanaća i po 40 grama šunke. Namotajte ih sve u palačinku i potom isecite na četiri jednaka dela. Rolnice postavite uspravno u pleh sa sosom, tako da se dobro uklope. Ubacite odozgo još malo bosiljka i pospite parmezan.
Stavite u rernu i pecite oko 30 minuta, odnosno dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i poslužite vruće piše Telegraf