Glas Javnosti

RUČAK KAO IZ SNOVA : Recept za lazanje koji osvaja

Hrana
Autor: Glas javnosti

Recept sa rolnicama, oduzimaju daleko manje vremena od pravljenja tradicionalnih lazanja, a i izgledaju urednije i neće se raspasti dok ih servirate.

Sastojci : 

  • 6 svežih kora lazanje 
  • 50g parmezana 

Paradajz sos

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno isečen
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • 200 ml crvenog vina 
  • 1 pakovanje pasiranog soka od paradajza 
  • 1 kašika paradajz pirea
  • so i biber prema ukusu
  • 2 kašičice šećera
  • bosiljak

Punjenje

  • 300 g spanaća
  • 500 g krem sira (najbolje maskarponea) 
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • 1 limun
  • 240 g šunke
Priprema : 

Počnite sa pripremom paradajz sosa. Zagrejte ulje u velikom plitkom tiganju na laganoj-srednjoj vatri. Propržite luk pet minuta dok ne omekša, a zatim umešajte i beli luk. Pojačajte vatru, dodajte vino i kuvajte dva minuta da malo uvri.

Smanjite vatru na srednju temperaturu i dodajte paradajz sok, paradajz pire, so, biber i šećer, kao bosiljak. Kuvajte sve 20 minuta.

U međuvremenu spanać stavite u cediljku i prelijte šerpom ključale vode, pa ga ostavite da se ocedi i ohladi pet minuta. Stavite spanać u čistu krpu i iscedite što je više moguće, a zatim ga sitno iseckajte. Stavite krem sir, beli luk i limunov sok i koricu u malu činiju i pomešajte sa bosiljkom. Začinite prema ukusu.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Položite listove lazanje na dasku za sečenje i ravnomerno rasporedite po dve kašike sirne mešavine na svaki list, a zatim pospite preko 1/6 spanaća  i po 40 grama šunke. Namotajte ih sve u palačinku i potom isecite na četiri jednaka dela. Rolnice postavite uspravno u pleh sa sosom, tako da se dobro uklope. Ubacite odozgo još malo bosiljka i pospite parmezan.

Stavite u rernu i pecite oko 30 minuta, odnosno dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i poslužite vruće piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR