Glas Javnosti

RUČAK BEZ PREMCA : Rajska testenina sa pelatom i kačkavaljem

Hrana
Autor: Glas javnosti

Recept koje će mnoge dame ali i muškarci obožavati jer je jednostavan i brz. Uz malo truda do savršenog ručka

Recept koji su koristile naše bake, a jelo se sprema neverovatno brzo i nema mnogo prljavih sudova. Ali, najvažnije od svega - ovako napravljena testenina neodoljivo je sočna i ukusna!

Potrebni sastojci:

  • 250 gr testenine
  • 400 gr paradajz pelat
  • 50 g parmezana
  • 300 gr rendanog kačkavalja
  • 1 kašičica origana, belog luka u prahu, slatke paprike
  • malo soli, bibera i svežeg ili sušenog peršuna

Način pripreme:

U posudu sipajte 400 g pulpe od paradajiza, potom dodajte 2 kašike šećera i 200 ml neutralne pavlake. Sve to pospite sa 50 g parmezana i 200 gr rendanog kačkavalja. Od začina dodajte 1 kašičicu origana, belog luka u prahu, slatke paprike, malo soli i bibera. Zatim sve dobro izmešajte.

Dobijenu smesu stavite u rernu da se krčka oko 20 minuta na 180 stepeni. Za to vreme kuvajte kratko 250 gr testenine po želji i dodajte je u spremljeni sos piše Stil/Kurir

Na kraju stavite odozgo još 100 gr kačkavalja i malo svežeg ili sušenog peršuna. Zatim jelo vratite u rernu na 150 stepeni još desetak minuta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR