Priprema:
U posudu ubacite smeđi šećer, cimet, đumbir i muškatni oraščić, dobro promešajte pa odvojite 4 kašike sa strane. Oljuštite i sitno iseckajte jabuke, otopite u tiganju kašiku putera, dodajte iseckane jabuke i 4 kašike smese sa cimetom. Dobro promešajte. U posudu dodajte brašno, kvasac, so, promešajte, pa dodajte mleko, vodu, ulje i javorov sirup. Umesite testo koje ćete ostaviti da odstoji 5 minuta. Na površini posutoj brašnom razvucite testo oklagijom u veliki i stanjen krug. Premažite puterom (1/2 šolje), pospite smesom sa smeđim šećerom i cimetom, pa na kraju dodajte i jabuke. Urolajte, pa koncem za zube podelite na 12-13 komada. Poređajte po plehu obloženom pek papriom, pa prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da odstoje 30 minuta, pa pecite na 350°C oko 25-30 minuta. U posudu dodajte puter, krem sir, javorov sirup, ekstrakt od vanile i cimet, pa umiksajte. Premažite glazurom rolnice.
Glas javnosti/M01S