Sastojci:
– 1 limun
– 350 g testenine po izboru
– 250 g maskarponea
– 150 g mladog spanaća
– 150 g dimljenog lososa, iseckanog na komade veličine zalogaja
– 1,25 l vode
– so i biber, po želji
Priprema:
Ljuštilicom za krumpir oljuštite koru jednog limuna, a zatim je uzdužno iseckajte na tanke trake. Iscedite sok od limuna.
U veliki lonac sipajte sok od limuna i 1,25 litara vode. Pokrijte i kuvajte na srednje jakoj temperaturi. Dodajte 350 grama testenine i kuvajte dva minuta manje nego što piše u uputstvu.
Smanjite temperaturu na srednju i dodajte 250 grama maskarponea i 150 grama mladog spanaća.
Kuvajte, mešajući, dva minuta ili dok testenina ne postane al dente i dok se maskarpone ne istopi. Sklonite sa šporeta. Ostavite sa strane dva minuta ili dok se sos malo ne zgusne.
Dodajte limunovu koru i 150 grama dimljenog lososa i promešajte. Začinite po ukusu i poslužite.
Prijatno!
Glas javnosti/ N01S