Priprema:
U šerpu dodajte čokoladno mleko i agar pa dobro promešajte. Iseckajte crnu čokoladu, pa i nju ubacite u šerpu. Mešajte žicom dok smesa ne provri i ne zgusne se. Potom je sipajte u okrugli potpuno zatvoreni kalup, pa ostavite da se ohladi 30 minuta. Počnite sa pripremom drugog sloja tako što ćete u odvojenu šerpu dodati mleko, agar i šećer. Dobro promešajte, pa ubacite iseckanu čokoladu i kuvajte uz stalno mešanje na srednjoj temperaturi dok ne provri i ne zgusne se. Sipajte smesu preko ohlađenog prvog sloja i ostavite da se ohladi 30 minuta. Izblendirajte polovinu oreo keksa, a drugu polovinu izlomite. U šerpu dodajte mleko, agar i šećer, dobro promešajte. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri i ne zgusne se, uz stalno mešanje. Dodajte oreo keks i ponovo promešajte. Smesu izlijte preko drugog sloja i ostavite da se ohladi 30 minuta. Okrenite naopako pleh i izvadite tortu tako da prvi sloj bude poslednji. Premažite je medom, pa pospite izblendiranim oreo keksićima.
Glas javnosti/M01S