Glas Javnosti

RECEPT ZA TORTU KOJEM NEĆETE ODOLETI : Anđeoska poslastica

Hrana
Autor: Glas javnosti

Fotografiju smo videli na Instagramu, gde svoje slatkiše deli jedna Slađana just.sweet.sladjano, recepturu smo našli na njenom blogu, a onda napravili tortu za jedan super povod.

Sastojci:

Za biskvit x 3

  • 3 belanceta
  • 3 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna

Za krem

  • 9 žumanaca
  • 10 kašika šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 250 g maslaca
  • 150 g čokolade
  • I još

    • 500 ml slatke pavlake
    • 1 kesica šlaga
    • mleveni orasi za posipanje
    • Priprema:

      1. Za biskvit belanca kratko izmutite sa solju, dodajte šećer, dobro izmutite. Dodajte brašno i orahe pa dobro ručno izmešajte. Sipajte u okrugli obruc prečnika 24 cm obložen pek-papirom i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Postupak ponovite još dva puta ili pecite odjednom ako ste vešti u prsecanju kora, s tim što se onda patišpanj peče 30 minuta. Pečene l ostavite da se prohlade pa tek onda skinite papir.

  • 2. Žumanca prvo izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa stavite 20 minuta da se kuvaju na pari uz neprestano mešanje. U skuvan krem ubacite iseckanu čokoladu i dokuvajte dok se ne otopi. Pokrijte krem prozirnom folijom i ostavite da se ohladi, pa onda u njega ubacujte postepeno omekšali margarin i dobro izmiksajte.

    3. Pavlaku umutite do srednje gustine, pa dodajte šlag i još vrlo kratko izmutite, ali pazite da ne premutite.

    4. Ređajte tortu na sledeći način: kora, čokoladni fil, slatka pavlaka, pa opet ponovite još dva puta.Tortu ostavite da prenoći i sutradan premažite celu ostatkom slatke pavlake. Ukrasite po žellji ili kao na slici mlevenim orasima. piše 24sedam

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR