Glas Javnosti

RECEPT ZA RUČAK: Prelivene krmenadle iz bakine kuhinje

Hrana
Autor: Glas javnosti

Uživajte u svakom zalogaju.

Kremenadle prelivene sosom po baka Jelinom receptu za nedeljni ručak - ukus koji će vam se sigurno svideti.

Sastojci:

  • Krmenadle
  • začin za meso
  • suvi začin, ulje, biber
  • kari 
  • senf
  • kašika ajvara
  • 3 kašike brašna
  • 2 čena belog luka



Priprema:

Krmenadle malo izlupati tučkom između folije, posuti začinom i nekim začinom za meso, zatim mlevenim biberom po želji, karijem i premazati senfom.

Dve kašike brašna staviti na foliju, pa svaku krmenadlu dobro utapkati meso i prepržiti na vrućem ulju da meso dobije koricu. 

Smanjiti temperaturu, dodati 50 ml vode i dinstati krmenadle da omekšaju, a zatim ih zapeći, izvaditi iz tiganja, a u tu mast staviti jednu kašiku brašna, pa malo propržiti i dodati punu kašiku ajvara i 1 ml vode.

Ubaciti krmenadle, naseckati sitno izgnječen beli luk i po želji još posoliti. Ubaciti i jednu kašiku pirea od paradajza. Posle 2-3 minuta jelo je gotovo i spremno za serviranje. Ide uz pire krompir ili kuvani pirinač po želji. 


Glas javnosti/ U01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR