Glas Javnosti

RECEPT ZA POSNU MUSAKU KAKVU NISTE JOŠ PROBALI : Sastojci koje ćete obožavati

Hrana
Autor: Glas javnosti

Posni recepti su svima dobrodošli. Musaka je jelo koje je veoma popularno na našim prostorima i svi vrlo dobro znaju da je meso obavezno.Španci ovo jelo prave bez mesa, te je idealno u dane posta.

Sastojci :

  • 500 g krompira
  • 500 g plavog patlidžana
  • 500 g crvene paprike
  • 100 ml ulja
  • 500 ml soka od paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika šećera
  • so
  • biber
  • 150 g posnog kačkavlja

Priprema : 

Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Patlidžan takođe isecite na kolutove, pa ga usolite i ostavite pola sata.

U tiganju zagrejte ulje, pa dodajte sitno seckan crni luk. Kada luk postane staklast, dodajte usitnjen beli luk i propržite.

Zatim luk prelijte sokom od paradajza.


Dodajte so, biber, šećer i brašno i mešajte dok se ne zgusne.

U veću šerpu ili tiganj sipajte veću količinu ulja, pa pržite krompir desetak minuta.

Krompir stavite na ubrus da se ocedi od viška ulja.

Isto uradite sa patlidžanom i iseckanom paprikom.

U nauljenom plehu prvo poređajte krompir, pa papriku, pa patlidžan.

Na kraju sve pospite izrendanim kačkavaljem.

Pecite u rerni na 200 stepeni 30 minuta prenosi Telegraf

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR