Glas Javnosti

RECEPT ZA PICU NA SICILIJANSKI NAČIN : Ovi sastojci će vas opčiniti

Hrana
Autor: Glas javnosti

Testo se pravi lako, mesi se mikserom, a otkrila je i tajnu hrskave korice na dnu. Obilato premažite pleh ulje i ne razmišljajte

  • Sastojci: 
  • Za testo:
  • 6 šoljica brašna
  • 1 kašika kvasca
  • 1/2 šolje putera
  • 2 šolje tople vode
  • 1 kašičica soli
  • Za nadev:
  • 200 g graška 
  • 1 konzerva inćuna
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 6 komada crnog luka 
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • Za paradajz sos:
  • 1 konzerva pelata (u komadu)
  • 1 šolja vode 
  • 2 kašičice paradajz paste 
  • 1 kašika šećera
  • svež bosiljak 


Priprema:

Pomešajte brašno, kvasac, puter sobne temeprature, so i toplu vodu. Umutite testo odgovarajućim nastavcima na mikseru. Kada se formira lopta, testo mesite rukama još 2 minuta, pa nauljite i pokrijte. Ostavite da nadođe. Podelite na 2 dela, pa razvucite po pravougaonim plehovima koje ste prethodno dobro nauljili. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe dok ne napravite nadev. 

U tiganj sipajte četvrtinu šolje maslinovog ulja, pa propržite krupno isečen crni luk. Posolite i pospite origanom. Pržite dok ne omekša i dok ne dobije zlatnu boju. Većinu luka izvadite iz tiganja u neku posudu, a ostavite samo malo (otprilike 1-2 kašike). To vam je potrebno za paradajz sos. U tiganj gde vam je luk dodajte pelat i vodu, pa promešajte. Posle 2-3 minuta kuvanja dodajte šećer i so, kao i seckani bosiljak. Promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite još par minuta da paradajz omekša. Zatim ga ispasirajte, pa smanjite temepraturu i kuvajte još malo, nekih 15 minuta. Zatim dodajte paradajz pastu i promešajte, pa kuvajte još 10 minuta.

Glas javnosti/M01S  

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR