Priprema:
Pomešajte brašno, kvasac, puter sobne temeprature, so i toplu vodu. Umutite testo odgovarajućim nastavcima na mikseru. Kada se formira lopta, testo mesite rukama još 2 minuta, pa nauljite i pokrijte. Ostavite da nadođe. Podelite na 2 dela, pa razvucite po pravougaonim plehovima koje ste prethodno dobro nauljili. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe dok ne napravite nadev.
U tiganj sipajte četvrtinu šolje maslinovog ulja, pa propržite krupno isečen crni luk. Posolite i pospite origanom. Pržite dok ne omekša i dok ne dobije zlatnu boju. Većinu luka izvadite iz tiganja u neku posudu, a ostavite samo malo (otprilike 1-2 kašike). To vam je potrebno za paradajz sos. U tiganj gde vam je luk dodajte pelat i vodu, pa promešajte. Posle 2-3 minuta kuvanja dodajte šećer i so, kao i seckani bosiljak. Promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite još par minuta da paradajz omekša. Zatim ga ispasirajte, pa smanjite temepraturu i kuvajte još malo, nekih 15 minuta. Zatim dodajte paradajz pastu i promešajte, pa kuvajte još 10 minuta.
Glas javnosti/M01S