Glas Javnosti

RECEPT ZA MINI PRINCES KROFNE KAO KUPOVNE : Domaćice se kunu u ovaj recept!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Princes krofne su postale toliko popularne da danas ima bezbroj recepata za nadeve, pa tako mogu da budu slane i slakte. Takođe, postoji i mini verzija princes krofna, koju više ne morate da naručujete, nego možete da ih napravite sami kod kuće.

Sastojci:

  • 35 g neslanog putera 
  • 40 g šećera
  • 40 g brašna
  • Još: 
  • 65 g brašna 
  • 65 ml mleka 
  • 65 ml vode 
  • 60 g neslanog putera 
  • prstohvat soli 
  • 3 jajeta 
  • Za fil:
  • 2 žumanceta
  • 35 g šećera 
  • 10 g kukuruznog skroba 
  • 200 ml mleka 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 170 ml slatke pavlake
  • 17 g šećera

U posudu sipajte puter sobne temperature, pa dodajte šećer i sjedinite. Dodajte brašno i lepo promešajte sastojke. Kesu sa zip zatvaračem isecite sa strane, pa stavite testo na jednu polovinu i preklopite drugom polovinom. Istanjite oklagijom, pa sa sve kesom stavite u zamrzivač na 15 minuta. Uzmite čašu prečnika 5 cm i secite kružne oblike. Radite to brzo da se testo ne odledi. Ako se desi da se odledi vratite u zamrzivač, pa nastavite. Poređajte na pleh koji ste obložili providnom folijom i vratite u zamrzivač. Jaja sobne temeprature umutite u jednoj posudi. Mleko, puter, so i vodu sipajte u šerpu i kuvajte. Kada krene da ključa ostavite još 10 sekundi i isključite šporet. Dodajte brašno i brzo mešajte da se sve sjedini. Ponovo uključite šporet i kuvajte, uz neprestano mešanje oko minut. Sipajte testo u posudu i raširite, pa onda ostavite da se ohladi jedan minuta, pa postepeno dodajte umućena jaja i sjedinite. Sipajte testo u kesu za zamrzivač i isecite rupu prečnika 1 cm. Zatim na pleh na 4 ivice istisnite malo testa, kako bi zalepili pek papir koji će ići preko. Čašu prečnika 5 cm stavite na pek papir tako da dno bude okrenuto na gore i pospite šećerom u prahu. Tamo gde su ostale rupe istisnite testo kao za puslice, a onda preko svake stavite krugove od testa koji su bili u zamrzivaču.Pecite na 190°C tačno 15 minuta, pa smanjite temperaturu na 170°C i pecite još 15 minuta. Za to vreme nikako ne otvarajte rernu, jer će testo splasnuti.Kada je testo za princes korfne gotovo otvorite vrata od rerne i ostavite pleh unutra još 10 minuta da se ohladi. Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte skrob i mleko i sjedinite. Kuvajte, uz neprestano mešanje dok ne krene da vri. Zatim sipajte u neku veću i pliću posudu, lepo rasporedite, pokrijte providnom folijom za princes krofne i stavite u zamrzivač na 15 minuta. Nakon toga umutite slatku pavlaku i dodajte fil i vanilu, pa sve dobro sjedinite mikserom. Na testu napravite malu rupu, a onda je napunite filom koji ste sipali u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. Kada napunite testo stavite u frižider na 2-3 sata. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR