Glas Javnosti

RECEPT ZA MEKANI HLEB SA LUKOM : Ovako nešto dobro niste još probali

Hrana
Autor: Glas javnosti

Priprema domaćeg hleba je nekada zahtevala vešte ruke domaćica, ali danas postoji puno recepata koji su zaista jednostavni. Ako volite aromatičan i mekan hleb, onda obavezno isprobajte i ovaj recept koji je hit na društvenoj mreži Instagram.

Testo se lako mesi, a mirisan puter pun paste od belog luka daje poseban šmek.

  • Sastojci:
  • Za pastu od brašna:  
  • 4 kašike brašna
  • 120 ml sojinog mleka
  • 60 ml vode
  • Za testo: 
  • 720 g brašna
  • 100 g braon šećera
  • 4 kašičice suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 360 ml sojinog mleka
  • 140 g margarina 
  • Za nadev: 
  • 125 g margarina 
  • 2 glavice belog luka
  • 1 veza peršuna


Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, sojino mleko i vodu i dobro sjedinite. U drugoj posudi pomešajte brašno, šećer, kvasac i so. Dodajte toplo sojino mleko, pastu od brašna i puter sobne temeprature. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite pola sata da nadođe. Isecite vrh glavice belog luka, pa stavite na pleh. Tako uradite i sa drugom, pa pecite 10 minuta na 200°C. Istisnite pastu od belog luka u neku posudu i dodajte margarina sobne temeprature i seckani peršun. Dobro sjedinite. Razvucite testo, pa premažite nadevom od belog luka i pospite rendanim sirom, začinima po želji i posolite. Isecite na kocke, a onda dodajte ređajte po 3 kocke jednu na drugu i stavljajte u posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-30 minuta.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR