Glas Javnosti

RECEPT ZA DŽEM OD ŠLJIVA IZ RERNE : Ovaj ukus je NEODOLJIV!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan. A zbog dodatka cimeta i ruma dok budete pekli džem mirisaće cela kuća.

  • Sastojci: 
  • 1 kg šljiva
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica ruma 
  • 200 g šećera (opciono) 


Priprema: 


Šljive lepo operite, pa obrišite ubrusom ili krpom. Nožem presecite na pola, pratite liniju koja postoji na šljivi, pa izvadite košticu. Poređajte ih u šerpu (koja može u rernu) i pospite prstohvatom soli. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena. Šećer nije neophodan, ali ako želite da ga dodate ona na pola pečenja pospite preko šljiva i promešajte. Povremeno bacite pogled i promešajte ako je potrebno. U gotov džem dodajte cimet i rum, promešajte, pa sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite, pa okrenite naopačke i držite ih tako 5 minuta. Opet okrenite tegle (tako da stoje normalno) i ohladite.  

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR