Sastojci:
180 grama brašna
150 grama šećera
1/2 kašičice soli
2 kašičice praška za pecivo
80 ml suncokretovog ulja
1 jaje
120 ml mleka
180 grama naseckanih jagoda
View this post on Instagram
Sastojci za glazuru:
120 grama šećera u prahu
2 kašike mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 Celzijusa, te podmažite lim za mafine maslacem.
U posudi umutite brašno, šećer, so i prašak za pecivo, te ostavite na stranu.
Ulje, jaje i mleko pomešajte u drugoj posudi.
Zatim ih dodajte u prvu posudu s brašnom i sve dobro pomešajte.
Kada se svi sastojci sjedine, promešajte, dodajte jagode i ponovo promešajte.
Ulijte testo u lim za mafine, te pecite oko 12 do 14 minuta.
Kada se ispeku ostavite ih se ohlade pre nego što ih izvadite.
U maloj posudi pomešajte šećer u prahu i mleko dok grudvice ne nestanu.
Kad se mafini ohlade, lagano ih premažite glazurom.