Priprema:
U posudi pomešajte mlevno meso, sitno seckani crni luk i papriku, pa dodajte peršun, korijander, brašno, so, biber, kim i rendani beli luk. Sve dobro sjedinite rukama, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Iseckajte zelenu salatu, kupus, peršun, paradajz i ljubičasti luk, pa sve pomešajte u jednoj činiji. U blenderu usitnite paradajz, beli luk, korijander i malo soli. Izdvojite jednu kašiku salse, a ostatak čuvajte u frižideru za sledeći put. U posudi pomešajte kašiku salse sa limunovim sokom, sirćetom i ako želite dodajte malo maslinovog ulja. Sipajte u salatu, posolite i dobro promešajte. Stavite je u frižider. Izvadite meso, malo pokvasite ruke i oblikujte loptice. Pržite ćufte na malo ulja.
Glas javnosti/Stvar ukusa