Priprema:
Tikvicu isecite na kolutove, pa posolite i ostavite da pusti vodu, nekih 15 minuta. Nakon toga ih dobro obrišite ubrusom. Belo meso isecite na kockice, pa stavite u posudu i prelijte mlekom. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10 minuta. Uzmite manju okruglu posudu, pa deo u koji se sipa hrana okrenite nadole, pa stavite na aluminijumsku foliju i krajeve savijte oko posude. Pogledajte video, a možete da koristite i neku manju tepsiju ako imate. U posudice poređajte tikvice, poboberite, pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Zatim iseckajte crni luk na rebarca i stavite preko tikvica. Sledeći sloj je meso koje ste procedili, pa posolite i pobiberite. Prelijte jajima koja ste umutili sa kiselom pavlakom. Izrendajte sir i pospite preko. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
Glas javnosti/M01S