Glas Javnosti

RECEPT SA POHOVANIM MESOM : Pikantno i veoma ukusno

Hrana
Autor: Glas javnosti

Svaka domaćica ima svoj recept za pohovanje, ali isprobajte i ovaj, sigurno će vam se dopasti. Tajna je u začinima, a jednostavnije je za pripremu, koristi se manje sudova i manje ulja.

Bitno je da izlupate meso, da ono bude tanko, jer ćete tako kraće pržiti.

  • Sastojci:
  • 400 g pilećeg filea 
  • 1/3 kašičice suvog đumbira 
  • 1/2 kašičice dimljene paprike 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu 
  • 1/2 kašike susama 
  • 1/2 kašičice italijanskog začina 
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica soli 
  • malo biber
  • 1 kašika brašna 
  • prezle


Priprema:

Isecite meso na šnicle, pokrijte provdinom folijom i izlupajte čekićem za meso. U jaje dodajte đumbir, dimljenu papriku, beli luk u prahu, susam, italijanski začin, so i biber, kao i brašno i dobro sjedinite. Uvaljajte meso u dobijenu smesu, pa u prezle, pa pržite na malo ulja po 3 minuta sa svake strane piše Stvar ukusa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR