Glas Javnosti

RECEPT SA PATLIDŽANOM KOJI NISTE JOŠ PROBALI: Uz malo caka do savršenstva

Hrana
Autor: Glas javnosti

Jelo sa prolećnim povrćem koje ćete iskombinovati i napraviti ukusan punjeni patlidžan.

Jednostavan recept i nije vam potrebno ni mnogo vremena da ga pripremite i na stolu imate savršen ručak, koji možete upotpuniti samo još nekom sezonskom salatom ili nekim posebnim sosom.

Sastojci : 

  • 2 veća plava patlidžana
  • 1 glavica crnog luka 
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1/3 šolje pirinča
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • biber
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • 1 dl soka od paradajza
  • so
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • 1 jaje
  • 100 g kačkavalja
  • 1 paradjaz
  • malo peršuna

Priprema jela : 

Patlidžan očistite, oprerite i presecite na pola, pa izdubite sredinu. U zagrejan tiganj stavite maslinovo ulje i propržite na njemh očišćen i sitno iseckan crni luk. Dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte bosiljak, sitno iseckan beli luk. Prethodno skuvajte pririnač, pa ga tkođe dodajte u meso. Sipajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte.

Sa gotovim filom napunite patlidžane, staviti ih u vatlostalnu činiju, koju ste podmazali sa malo ulja, prekrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR