Jednostavan recept i nije vam potrebno ni mnogo vremena da ga pripremite i na stolu imate savršen ručak, koji možete upotpuniti samo još nekom sezonskom salatom ili nekim posebnim sosom.
Sastojci :
Priprema jela :
Patlidžan očistite, oprerite i presecite na pola, pa izdubite sredinu. U zagrejan tiganj stavite maslinovo ulje i propržite na njemh očišćen i sitno iseckan crni luk. Dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte bosiljak, sitno iseckan beli luk. Prethodno skuvajte pririnač, pa ga tkođe dodajte u meso. Sipajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte.
Sa gotovim filom napunite patlidžane, staviti ih u vatlostalnu činiju, koju ste podmazali sa malo ulja, prekrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni.