Nije komplikovana za pripremu, a super je što se puni krem sirom što je čini ukusnijom nego inače. Pogaču možete da jedete uz bilo koji obrok, a dobro je rešenje i za svečanu prazničnu trpezu.
Priprema:
U toplom mleku razmutite kvasac i šećer, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite testo, pa pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Prebacite testo na radnu površinu, pa dodajte puter sobne temeperature i ponovo umesite da se sastojci sjedine. Pokrijte i ostavite da odmori nekih 30 sata. Testo razvucite, pa sipajte krem sir na sredinu, a onda oblikujte loptu od testa ponovo. Ponovo razvucite testo, pa prebacite na pleh obložen pek papirom i pokrijte providnom folijom. Ostavite da odstoji nekih 40 minuta. Zatim testo izbockajte viljuškom, a onda premažite umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20 minuta.
Glas javnosti/ Stvar ukusa