Sastojci:
Priprema :
Penasto umutite dva jajeta, pa dodajte ulje, mleko, so, prašak za pecivo i šećer. Sve dobro promešajte, pa postepeno sipajte i brašno. Testo ostavite u frižideru, pa za to vreme pripremite ostale namirnice.
Kačkavalj izrendajte na krupno redne, a šunku na tanke listiće. U zagrejanom tiganju pecite palačinke piše Telegraf
U manju šerpu stavite puter da se rastopi. U puter sipajte brašno i mešajte, kratko da se brašno malo uprži. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.
Piletinu i krompir izvadite iz rerne, pa ih prelijte sosom i pospite kačakvaljem koji ste prethodno izrendali na krupno redne i vratite u rernu na 10 minuta. Palačinku premažite kečapom, na sredinu stavite malo kačkavalja i šunke, pa je presavijte u paketić.
Paketiće ređajte u nauljen pleh. Preko palačinki prelijte pripremljen sos i pospite kačkavalj.
Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200 stepeni 15 minuta.
Palačinke služite tople.