Glas Javnosti

RECEPT OD PALAČINKI ZA KOJIM ĆETE ODLEPITI : Neobičan sastav i priprema, a obara sa nogu

Hrana
Autor: Glas javnosti

Palačinke pripremljene na ovaj način će vam oduzeti malo više vremena, ali će se trud isplatiti kada ih budete probali

Sastojci: 

  • 2 jajeta
  • 200 g brašna
  • 1 dl ulja
  • 3 dl mleka
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g šunke
  • kečap
  • 30 g butera
  • 30 g brašna
  • dve čaše mleka
  • mleveni biber
  • ulje
  • so

Priprema : 

Penasto umutite dva jajeta, pa dodajte ulje, mleko, so, prašak za pecivo i šećer.
 Sve dobro promešajte, pa postepeno sipajte i brašno. Testo ostavite u frižideru, pa za to vreme pripremite ostale namirnice.

Kačkavalj izrendajte na krupno redne, a šunku na tanke listiće. U zagrejanom tiganju pecite palačinke piše Telegraf

U manju šerpu stavite puter da se rastopi. U puter sipajte brašno i mešajte, kratko da se brašno malo uprži. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.

Piletinu i krompir izvadite iz rerne, pa ih prelijte sosom i pospite kačakvaljem koji ste prethodno izrendali na krupno redne i vratite u rernu na 10 minuta. Palačinku premažite kečapom, na sredinu stavite malo kačkavalja i šunke, pa je presavijte u paketić.

Paketiće ređajte u nauljen pleh. Preko palačinki prelijte pripremljen sos i pospite kačkavalj.

Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200 stepeni 15 minuta.

Palačinke služite tople.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR